Ένα κοινό σημείο είχαν οι ανακοινώσεις των Αντιδημάρχων τόσο από το νέο δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη όσο και από το δήμαρχο Άργους Ορεστικού, Πάνο Κεπαπτσόγλου.

Και οι δύο ανακοίνωσαν ότι δεν θα υπάρχουν στη σύνθεση της ομάδας διοίκησης, αντιδήμαρχοι Οικονομικών, με τον κ. Κορεντσίδη να χρεώνεται το ρόλο αυτό και τον κ. Κεπαπτσόγλου να… παραπέμπει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Ο κ. Κορεντσίδης κατά την παρουσίαση των Αντιδημάρχων από το Ντολτσό στις 29 Αυγούστου, είχε ανακοινώσει την απόφαση του αυτή εξηγώντας πως: «η αντιδημαρχία Οικονομικών καταργείται και θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτό το κομμάτι με τη διεύθυνση των Οικονομικών Υπηρεσιών και την Οικονομική Επιτροπή η οποία πλέον θα έχει σημαντικές αρμοδιότητες και στην οποία θα προεδρεύω εγώ». Συμπληρώνοντας, παράλληλα, ότι «την ευθύνη για όλα τα πράγματα θα την έχω εγώ προσωπικά. Ξέρω ότι θα έχω περισσότερο φόρτο εργασίας, αλλά τη δουλειά δεν τη φοβόμαστε».

Παρόλο που ο ίδιος δεν το είπε ποτέ, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η απόφασή του αυτή ήταν μονόδρομος για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης που παρέλαβε από την απερχόμενη δημοτική Αρχή στο κομμάτι των Οικονομικών. Και είναι ένα ακόμη δείγμα γραφής για το τι θέλει να κάνει για την Καστοριά, αναλαμβάνοντας και το ρίσκο, χωρίς «φόβο και πάθος».

Από την άλλη, ο Πάνος Κεπαπτσόγλου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της περασμένης τετραετίας αποφάσισε να καταργήσει την Αντιδημαρχία Οικονομικών, βάζοντας στη θέση του «κυβερνήτη» τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Το Άργος Ορεστικό, με γεμάτα Ταμεία και καθαρούς λογαριασμούς -χάρη στη σωστή οικονομική διαχείριση συγκαταλέγεται στους 10 πιο εύρωστους οικονομικά Δήμους της χώρας- έχει βρει το δρόμο του και μια υψηλή εποπτεία -οικονομικός σχεδιασμός και προγραμματισμός- από τον ίδιο το δήμαρχο δείχνει να αρκεί.

Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι αμφότεροι οι δύο άνδρες, δείχνουν το δρόμο για μια πιο σύγχρονη, απλοποιημένη και υπεύθυνη διαχείριση ενός Δήμου, χωρίς ευθυνοφοβίες και με περισσότερη διαφάνεια. Που τόσο πολύ τη χρειάζεται ο Τόπος μας…

Μ. Πετρόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here